Gradbeništvo – izkoristimo ugodne razmere na trgu za razvoj in dvig konkurenčnosti

Čas branja: 4 min
15.01.2019  15:47  Dopolnjeno: 15.01.2019 15:58
Rdeča nit letošnje druge konference Biznis & trendi v gradbeništvu bo, kako izkoristiti ugodne razmere v gradbeništvu za postavitev temeljev dolgoročnega in uspešnega poslovanja.
Gradbeništvo – izkoristimo ugodne razmere na trgu za razvoj in dvig konkurenčnosti
Damir Mesarić, predsednik programskega sveta 2. Biznis & trendi v gradbeništvu je na kratko povzel, kaj bo rdeča nit letošnje konference. Foto: osebni arhiv

Obveščaj me o novih člankih:  
Damir Mesarić dodaj
CGP dodaj
Bernardin dodaj
Mineral dodaj
Branislav Vujović dodaj

"V Sloveniji se zopet veliko gradi; nove tovarne, skladišča, šole, stanovanja, ceste, železnice, kanalizacije, vodovodi ... Je to dobro ali se zopet napihuje kakšen balon? Ali podjetja, ki delujejo v gradbeništvu znajo izkoristiti pozitivne razmere na trgu za vlaganje v razvoj podjetja in zaposlenih; za vlaganja v novo sodobno opremo in napredne tehnologije? Ali podjetja razmišljajo o tem, kako se organizirati in biti pripravljen na čase, ko bodo razmere na trgu morda zopet manj ugodne? Ali imamo mlade talente, ki si želijo delati v gradbeništvu in kako narediti panogo bolj privlačno?« je strnil osrednje teme konference Damir Mesarić, predsednik programskega sveta in direktor komerciale pri podjetju CGP.

Pogled naprej

Tudi na drugi konferenci Biznis & trendi v gradbeništvu, ki bo potekala 26. in 27. marca 2019 v GH Bernardin v Portorožu, želimo pokazati, kako številni igralci v panogi ustvarjajo dodano vrednost s projektiranjem, organiziranjem gradnje ter izbiro pravih kadrov in materialov kot tudi virov financiranja. Predstavili bomo zgodbe uspešnih, izpostavili izzive, ki so pred panogo in postregli s poslovnimi znanji in novostmi, ki jih narekujejo tehnološki napredki v industriji in gradbeništvu.

Je gradbena industrija zrela za digitalno disrupcijo?

Spremembe samih poslovnih modelov gradbeništva nam bo v prvi vrsti predstavil osrednji govorec drugega dne, Branislav Vujović, ustanovitelj in predsednik podjetja New Frontier Group. Pri svojem delu se osredotoča predvsem na inovacije, M&A strategijo, strategijo skupine in odnose z investitorji. Prav tako je strokovnjak na področju digitalizacije in digitalne revolucije, več lahko preberete tukaj.

Med prvimi potrjenimi govorci je tudi Ksenija Marc, vodja vodja Sektorja za tehnično podporo projektov in razvoj na DRI upravljanje investicij d.o.o., ki bo predvsem na praktičnih primerih pokazala, da je BIM že realnost slovenskih javnih naročil pri infrastrukturnih projektih, prav tako se nam bo pridružil Jožek Gruškovnjak, svetovalec in podjetnik iz podjetja Inlumino Consulting, ki bo pojasnil težave in izzive, ki so postavljeni pred panogo, kot tudi vpliv novih tehnologij, kot sta IoT in mobilnost ter hitro povečevanje pričakovanj strank.

Leaders of the future

Tokrat bo na konferenci prvič predstavljen tudi panel »Leaders of the future«, katerega cilj je povezati stroko in gospodarstvo s potencialnimi bodočimi kadri. Uvod v sklop bo naredila doc. dr. Simona Savšek, prodekanja za študentske zadeve in Erasmus+ koordinatorka, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, ki bo predstavila, da fakulteta izobražuje inženirje, ne obrtnikov.

  • Filip Andolšek, dobitnik fakultetne Prešernove nagrade UL FGG za leto 2018: Zakaj so stresni testi v gradbeništvu pomembni?
  • Jure Zevnik, dobitnik fakultetne Prešernove nagrade UL FGG za leto 2018: Kje pa tebi pušča? Vodovodno omrežje skozi oči matematike.
  • Jošt Rakovec, študent MA GIG z diplomsko nalogo: Geodetski monitoring objektov – varuh pred katastrofo.

Raznolikosti tematik na konferenci zagotovo ne bo manjkalo. Več informacij na: www.gradbena-konferenca.si