36. Finančna konferenca: Naj pristanek ne bo trd

Čas branja: 2 min
24.01.2019  11:02  Dopolnjeno: 24.01.2019 11:21
Znani so prvi govorniki in teme 36. Finančne konference. Pridružite se nam 7. in 8. maja 2019 na osrednjem srečanju finančnikov!
36. Finančna konferenca: Naj pristanek ne bo trd
Dr. Egon Zakrajšek, predstavnik ožjega vodstva sveta guvernerjev Ameriške centralne banke (Fed)

Obveščaj me o novih člankih:  

Ni več krasno in še naprej ni nič jasno, bi lahko nadaljevali misel oziroma rdečo nit z lanske, 35. Finančne konference.

Vsi se pripravljamo na "realnost", čakamo kaj bo, zato smo v središče razprav letošnje konference postavili iskanje rešitev in predstavitev praktičnih primerov, ki bodo pripomogli k temu, da "Naj pristanek ne bo trd", kot je naslov že 36. Finančne konference, ki bo potekala 7. in 8. maja 2019 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

Osrednji govornik konference bo dr. Egon Zakrajšek, predstavnik ožjega vodstva sveta guvernerjev Ameriške centralne banke (Fed) v Washingtonu, DC. Kot višji svetovalec v oddelku za monetarne zadeve je pristojen za svetovanje na področju monetarne politike, pri čemer usmerja zaposlene pri analizi zadev, ki se nanašajo na medsebojno povezavo pogojev na finančnem trgu in gospodarskimi dejavnostmi; implementacijo monetarne politike preko finančnih trgov in institucij; in povezavo med monetarno politiko in finančno stabilnostjo. Njegove raziskave so bile objavljene v številnih vodilnih akademskih revijah kot npr: American Economic Review, Journal of Monetary Economics in Quarterly Journal of Economics. Glede na Research Papers in Economics (RePEc), podatkovni bazi, ki spremlja objave 50.000 ekonomistov v skoraj 100 državah, dr. Zakrajšek sodi med 5% najbolj uveljavljenih avtorjev.

V program smo letos uvrstili tudi naslednje teme:

  • kaj lahko pričakujemo na svetovnih finančnih trgih v prihodnje,
  • pogled v prihodnost EU in Slovenije, ali se bo začela krepiti obrestna mera (ukrepi Feda in ECB),
  • predstavila se bodo uspešna slovenska podjetja (skriti šampioni),
  • pod drobnogled bomo vzeli nekatere prevzeme in združitve,
  • pogledali kako se spreminja vloga sodobnega finančnika, kako obvladovati kontroling v financah in upravljanje s tveganji,
  • kaj bo z nepremičninami - pregled trga, kje so priložnosti za investicije in številne druge zanimive teme.

Več podrobnosti o programu 36.Finančne konference bo znanih kmalu.

Spemljajte nas na www.fkonferenca.si

Prijave na dogodek so že odprte.