Kakšno zdravilo potrebuje slovensko zdravstvo?

Čas branja: 2 min
19.02.2019  16:33  Dopolnjeno: 19.02.2019 16:44
Kaj se šteje za kakovosten, visokostrokoven in finančno učinkovit zdravstveni sistem? Na področju primarnega zdravstva se v zadnjem času pojavlja vse več težav, vendar direktorji zdravstvenih domov zatrjujejo, da te niso tako zelo alarmantne.
Kakšno zdravilo potrebuje slovensko zdravstvo?
Foto: Picasa

Obveščaj me o novih člankih:  
Jernej Lasič dodaj
IBM dodaj
Microsoft dodaj
Samo Fakin dodaj
Tina Bregant dodaj

Kako se s problematiko zdravstvenega sistema spopadajo preostale države, denimo Estonija, ki je po številu prebivalcev primerljiva s Slovenijo, s svojo napredno e-upravo, elektronskimi volitvami ter e-podporo v zdravstvu in kakšne rešitve uporablja, boste lahko izvedeli na brezplačnem, zdaj že tradicionalnem vsakoletnem, posvetu o prihodnosti zdravstva, ki bo v sredo, 20. marca, med 9. in 13. uro v hotelu Lev v Ljubljani.

Na posvetu bomo z domačimi in tujimi gosti govorili o tem, kako bo novi zakon o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov vplival na upravljanje celotnega sistema, o inovativnih e-rešitvah Estoncev, ki so nujno potrebne za vzdržen in do bolnikov prijazen zdravstveni sistem, o učinkovitem sistemu e-receptov v Angliji, o vodenju in organizaciji slovenskih bolnišnic, o tem, kako sistemsko poskrbeti za izboljšanje pacientovega položaja, predstavili pa bomo tudi pogled mladih zdravnikov na razmere v zdravstvu.

Z nami bo diplomirani inženir Rain Laane, ki je na Estonski poslovni šoli leta 2003 končal program za pridobitev naziva MBA ter svojo poklicno pot začel že v srednji šoli leta 1988 kot programer v majhnem podjetju Kompuuter. Po nekajletnem prodajanju ameriških osebnih računalnikov se je leta 1997 zaposlil v podjetju IBM, ki ga je leta 2005 zamenjal za drugo veliko ameriško IT-korporacijo Microsoft, kjer je 12 let zasedal položaj direktorja za Estonijo in baltske države. Leta 2017 je bil izvoljen na vodilni položaj Estonskega sklada zdravstvenega zavarovanja, ki je z letnim proračunom okoli 1,5 milijarde evrov največji ponudnik zdravstvenega zavarovanja v Estoniji. Najbolj ga zanimajo predvsem ljudje in tehnologija, ki ustvarjajo dobro kombinacijo, ko gre za pomoč zdravstvenemu sektorju v Estoniji, ter biti v koraku s časom na področju e-inovacij.

Med drugim se nam bodo pridružili in svoje mnenje delili tudi minister za zdravje Samo Fakin, predstavnica mladih zdravnikov dr. Tina Bregant, predsednik uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice Aleš Mikeln, nekdanji finančni minister dr. Janez Šušteršič, dr. Janez Poklukar, direktor Splošne bolnišnice Jesenice, Igor Dovnik, specialist pediatrije in predsednik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Marko Bitenc, kirurg in direktor Kirurgije Bitenc, Tomaž Gornik, direktor Maranda, Roko Malkoč, produktni vodja v Marandu.

Udeležba je brezplačna, svoje mesto na posvetu pa si lahko rezervirate s prijavo prek strani www.zdravstvena-polemika.si