Oglasno sporočilo

Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Čas branja: 1 min
20.02.2019  13:53  Dopolnjeno: 20.02.2019 13:55
Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Zavarovanje Zdravstvena polica, ki ga ponuja Vzajemna, omogoča veliko več kot zgolj hitro obravnavo brez čakalnih dob. Vzajemna za zavarovanca v celoti pripravi načrt zdravljenja in mu pomaga vse od začetka do zaključka zdravljenja. Organizirajo obisk pri zdravniku specialistu in poskrbijo za hitro organizacijo operativnega posega. Tako lahko zavarovanci hitro začnejo z zdravljenjem, pri čemer jim ni treba skrbeti za stroške.

Hitro na operacijo kolena

Pa najprej predstavimo primer 35-letne gospe, ki ima sklenjeno Zavarovalno polico. Zaradi poškodbe kolena obišče svojega osebnega zdravnika. Ta jo napoti k specialistu ortopedu, ki jo na pregled naroči čez šest mesecev. Ker ima Vzajemnino zavarovanje, pokliče v njihov asistenčni center, kjer ji pregled v njihovi mreži uredijo v petih dneh. Pregled za samoplačnike stane 80 evrov, za gospo stroške pokrije zavarovalnica. Ortoped jo napoti na specialistični pregled MRI, na katerega se čaka povprečno 110 dni. V mreži Vzajemne preiskavo opravi v tednu dni. Zanj bi kot samoplačnica odštela 250 evrov, vendar stroške krije zavarovalnica.

MRI pregled pokaže poškodbo, potrebna bo operacija kolena, na katero je čakalna doba okoli 320 dni. V Vzajemni za gospo pridobijo tri ponudbe za operacijo – dve iz tujine in eno slovenskega ponudnika. Za operacijo bi kot samoplačnica odštela okoli 1500 evrov. Izbere ponudnika, pri katerem pride na vrsto v dveh tednih. Po opravljeni operaciji gre zvečer že domov.

Ugodne premije

Omenjena 35-letna gospa plačuje 25,91 evra mesečno za kritje tako specialističnih zdravstvenih storitev, kot tudi operativnih posegov. Premije zavarovanja so sicer odvisne od pristopne starosti zavarovanca in izbranih kritij ter se v času trajanja zavarovanja ne spreminjajo.