Oglasno sporočilo

Pomgrad v nove gradbene izzive  

Čas branja: 1 min
22.02.2019  13:16  Dopolnjeno: 22.02.2019 13:24
Pomgrad v nove gradbene izzive  

Vodilno gradbeno podjetje v regiji Pomgrad d.d. zaposluje več kot 600 zaposlenih v Sloveniji, skupaj s hčerinskim podjetjem v tujini pa čez 840 zaposlenih – pozicionira se lokalno kot tudi že na tujih trgih.

»Med naše pomembnejše nedavno uspešno in časovno pravočasno zaključene projekte sodi zagotovo dokončanje nove tovarne Magna v Hočah. V letu 2018 smo zaključili tudi z gradnjo hotela Orchid na Plitvicah, izstopa pa tudi začetek gradnje stanovanjskih blokov na Švedskem, ki jih gradimo z lastno operativo in slovenskimi izvajalci. Med naše trenutno najpomembnejše infrastrukturne projekte sodijo nadgradnja železniškega odseka Pesnica - Šentilj, nadgradnja odseka železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica ter gradnja podvoza na Ljubljanski ulici v Mariboru.« pojasnjuje referenčne projekte Pomgrada predsednik uprave Iztok Polanič.

Pomgrad bo tudi v letošnjem letu iskal nove izzive tako v Sloveniji kot tujini, s poudarkom na izvajanju infrastrukturnih in industrijskih projektov. V letošnje leto vstopajo dobro zasedeni, začenjajo z nadgradnjo železniške postaje Maribor in Tezno, preplastitvijo avtoceste na odseku Šentrupert – Vransko ter z gradnjo prizidka Doma upokojencev Juršinci.

V Pomgradu se dobro zavedajo tudi pomena skrbi za nadgrajevanje znanja in zavzetost zaposlenih, ob tem pa si prizadevajo privabljati tudi nove vrhunske strokovnjake. V ta namen so v podjetju ustanovili lastno akademijo, s katero imajo že nekaj prvih uspehov. Tako poskušajo zadržati in privabiti tehnični kader, ki ga v gradbeništvu trenutno primanjkuje.