Oglasno sporočilo

S Petrolom do trajnostne in zelene Ljubljane

Čas branja: 1 min
28.03.2019  07:00
Petrol je v sodelovanju z družbo Resalta in Mestno občino Ljubljana prejel prestižno evropsko nagrado za energetsko obnovo stavb v Ljubljani, v sklopu katere so se izpusti toplogrednih plinov v glavnemu mestu zmanjšali za tri tisoč ton, mestu pa je bilo ohranjenih kar 175.000 dreves. Gre za nadaljevanje zelene vizije razvoja slovenske prestolnice. 
S Petrolom do trajnostne in zelene Ljubljane

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, ki prihodnost mesta gradi v sožitju z naravo in trajnostno mobilnostjo, že dolgo narekuje tempo okolju prijaznega urbanega življenja v regiji. Nov mejnik v zgodbi o trajnostnem uspehu je zagotovo prestižna nagrada European Energy Service Award, ki jo je mesto skupaj s Petrolom in družbo Resalta v Bruslju februarja prejelo za izboljšanje energetske učinkovitosti v 48 ljubljanskih stavbah.

V 15 milijonov evrov vrednem projektu energetske obnove Ljubljane so v konzorciju energetsko sanirali vrtce, osnovne šole, športne dvorane in javne objekte. Ljubljani so tako letno prihranili več kot milijon evrov – zadosti za pokritje energetskih stroškov 500 gospodinjstev ter zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov za približno tri tisoč ton letno. Kar je enako, kot da bi na novo zasadili kar 175.000 dreves.

Nadaljevanje zgodbe o trajnostnem uspehu

V teku je tudi že drugi del sanacije objektov v Ljubljani, kjer bo Petrol skupaj z Resalto in Javno razsvetljavo Ljubljana prenovil še dodatnih 11 objektov in tako zagotovil letne prihranke v višini več kot 300 tisoč evrov. To bo dovolj za ogrevanje in električno energijo za približno 85 gospodinjstev ter za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov za kar 463 ton letno – enako količini CO2, ki jo letno vsrka 51 ha gozda.