Oglasno sporočilo

Vaše podjetje je fit. Kako fit pa ste vi?

Čas branja: 1 min
22.03.2019  09:25  Dopolnjeno: 22.03.2019 09:29
Dejstvo je, da je življenjski slog vodilnih delavcev in podjetnikov bolj podvržen tveganjem: nepravilna prehrana, manj spanca, premalo gibanja ali pretiravanje z njim, prisotnost razvad, kot so cigarete, kava ali alkohol, ter velika mera stresa za povrh. Kaj lahko naredite?
Vaše podjetje je fit. Kako fit pa ste vi?
Foto: iStock; Paul Bradbury

Najprej preverite, katera od izpostavljenih stvari predstavlja tveganje tudi za vas. To lahko naredite s testom, ki upošteva 9 dejavnikov, ki vplivajo na zdravje in pričakovano življenjsko dobo. Tako boste ugotovili, katere so tiste navade oziroma razvade v vašem življenju, ki jim morate posvetiti nekaj več pozornosti, svoj rezultat pa boste lahko primerjali z vsemi, ki so test že rešili.

Ob prikazanih rezultatih pa si boste lahko natisnili knjižico, ki vam bo pri odpravljanju negativnih navad lahko v pomoč. Vseh razvad ne boste mogli odpraviti čez noč. Zdrav življenjski slog je težko dosegljiv ideal. Smernicam poskušajte slediti čim več časa, predvsem pa ugotovite, kaj je tisto, kar vas izčrpava in kaj tisto, kar vam daje energijo.

Z zdravim življenjskim slogom boste tudi na boljšem, ko boste pristopili k življenjskemu zavarovanju. Na izračun premije življenjskega zavarovanja namreč vpliva tudi življenjski slog. Zavarovalnica upošteva, ali kadite, indeks telesne mase, poklic, prostočasne dejavnosti, starost ter morebitna druga potencialna tveganja. Če gojite bolj zdrav življenjski slog, je tudi vaše življenjsko zavarovanje cenejše.

A za življenjsko zavarovanje se ne odločite le na podlagi cene. Ena izmed najpomembnejših stvari pri življenjskem zavarovanju je namreč višina zavarovalne vsote. Zavarovalnice ugotavljajo, da je skoraj tretjina življenjskih zavarovanj sklenjenih za prenizko zavarovalno vsoto. Zato preberite nasvete, kakšna je ustrezna zavarovalna vsota.

Več nasvetov za uspešno podjetniško pot najdete na portalu Vse bo v redu. Naročite pa se tudi na e-novice za podjetnike.