Oglasno sporočilo

Mobilnost prihodnosti na voljo že danes

Čas branja: 2 min
08.04.2019  14:04
Mobilnost prihodnosti na voljo že danes

Izjemno hitro spreminjajoče se okolje, globalni trendi, nuja po večji učinkovitosti, razvoju, trajnosti, povezljivost in mnogi drugi dejavniki radikalno spreminjajo svet, v katerem živimo. Avtomobilska industrija, stara več kot stoletje, se spreminja hitreje, kot se je kadarkoli poprej. BMW Group je pripravljen na izzive, saj ga vodita dva ključna principa. Na eni strani jasna vizija prihodnosti in lastna, drzna pot, ter na drugi strani dolgoročna, trajnostna usmerjenost. Skupina je v svoji strategiji, ki jo imenuje NUMBER ONE > NEXT, postavila ključna polja delovanja, in sicer avtonomno vožnjo, povezljivost, elektrifikacijo in storitve, ki ji zagotavljajo trajnostno rast.

BMW Group je s svojo znamko BMW i pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnima električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. Široka paleta elektrificiranih vozil se bo le še širila. Stranke se lahko odločijo za BMW i3 in BMW i3s z novo 120 Ah baterijo, v letu 2019 prihajata popolnoma nova priključno-hibridna BMW serije 3 in BMW X5. Od leta 2021 bodo v Munchnu in Dingolfingu proizvajali BMW i4 in iNEXT, v 2020 pa bodo na Kitajskem začeli proizvajati prvi popolnoma električni BMW iX3. Do leta 2025 bo BMW Group ponujal kar 25 elektrificiranih modelov, od tega 12 popolnoma električnih. Prav BMW iNEXT bo veliko več kot le vozilo, saj bo združeval vsa strateška polja inovacij: avtonomno vožnjo, brezemisijsko elektro mobilnost, popolno povezljivost in nudil bo popolnoma novo izkušnjo skozi umetno inteligenco. Utelešal bo vizijo mobilnosti BMW Group.

Skupina BMW je 2018 dosegla nov globalni rekord v prodaji z več kot 140.000 prodanimi priključnimi hibridnimi vozili – kar predstavlja povečanje za 38,4 odstotka glede na predhodno leto. Cilj skupine BMW je imeti več kot pol milijona elektrificiranih vozil svoje znamke na cestah po vsem svetu do konca 2019. Ob tem, da je BMW Group pionir na področju elektro mobilnosti, pa velja poudariti, da skupina razvija izjemno učinkovite in tehnološko napredne modele tudi z motorji na notranje izgorevanje. Nova tehnologija pogonskih sklopov z večjim razvojem moči, večjo vlečno močjo in optimizirano učinkovitostjo je na voljo v novih in prenovljenih vozilih, kot je tudi novi BMW serije 3. Sedma generacija svetovno uspešnega ambasadorja za užitek v vožnji v razredu srednje velikih premijskih avtomobilov. Novo vozilo BMW serije 3 Limuzina odlikuje znatno izboljšana športna hrabrost, novi oblikovalski jezik, obsežne izboljšave premijskega ambienta, revolucionarni sistemi pomoči za voznika, nadzor in upravljanje ter tehnologije povezljivosti.