Oglasno sporočilo

Inovativna in odgovorna zabava

Čas branja: 1 min
09.05.2019  13:21  Dopolnjeno: 09.05.2019 13:44
Inovativna in odgovorna zabava

Prirejanje iger na srečo je v Republiki Sloveniji dejavnost posebnega družbenega pomena. Pri Športni loteriji imajo za vse igre, ki jih prirejajo, podeljene koncesije države. Koncesijske dajatve v celoti pripadejo Fundaciji za šport in Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. V skladu s poslanstvom družbe pa je Športna loterija skozi pokroviteljstva največjih nacionalnih panožnih športnih zvez začela graditi partnerstvo s slovenskim športom.

Družba inovativnih pristopov in odgovorne zabave – je osnovna vizija Športne loterije, ki oblikuje tudi poslanstvo in vrednote ter predstavlja temeljne usmeritve za njeno delovanje.

Športna loterija igre na srečo prireja od leta 1996, ko je bilo uspešno izvedeno prvo žrebanje takratne igre Športni krog. Od takrat je razvila in na slovenskem trgu uveljavila več iger: stave na športne dogodke, e-igre, napovedne igre, stave na številke, stave na virtualne dogodke, raznovrstne srečke. Širok izbor novih in zanimivih iger na srečo je hkrati tudi pomemben del poslanstva družbe, zato je svojo ponudbo v zadnjem obdobju nagradila še s stavami v živo, napovedmi na dirke konj ter napovedno igro Colossus. Športna loterija napovedi na dirke konj in Colossus prireja z uglednimi zunanjimi partnerji, kar igralcem omogoča možnost visokih dobitkov.

Povezovanje s tujimi stavnimi hišami in širok izbor iger zahtevata stalni tehnološki razvoj. Športna loterija ima razvejano prodajno mrežo, vsi produkti in informacije o družbi pa so dostopni na tudi na internetu – produktni spletni strani se je lani pridružila še korporativna, kjer si lahko preberete več o poslanstvu in viziji Športne loterije.

Velik izziv družbene odgovornosti prireditelja iger na srečo predstavlja odgovorno prirejanje iger na srečo.

Odgovornost Športne loterije se kaže na vseh področjih poslovanja – od razvoja igre, oglaševanja, prodaje in sodelovanja z interesnimi skupinami. V skladu s tem so zaradi kakovosti poslovanja pridobili certifikata odgovornega prirejanja iger na srečo pri World Lottery Association (WLA) in European State Lottery and Toto Association (EL).