Oglasno sporočilo

Skyr Siggi's: iz študentske kuhinje prek Manhattna v Ljubljano

Čas branja: 1 min
14.05.2019  10:00
V Ljubljanskih mlekarnah proizvajajo skyr Siggi's: zgoščen jogurt, katerega tržni delež se giba med tremi in štirimi odstotki trga jogurtov v ZDA.
Skyr Siggi's: iz študentske kuhinje prek Manhattna v Ljubljano

Siggi Hilmarsson, ustanovitelj blagovne znamke Siggi's, se je z rodne Islandije preselil v Združene države Amerike. V času študija je ugotovil, da jogurti v ZDA vsebujejo odločno predolg in zapleten seznam sestavin, predvsem pa bistveno preveč sladkorja za njegov okus. Mama mu je poslala recept, s pomočjo katerega je leta 2004 v svoji študentski kuhinji v New Yorku pričel z izdelovanjem skyra.

Leta 2018 je njegovo podjetje postalo del mednarodne skupine Lactalis. Ko je Lactalis skupaj s Hilmarssonom iskal pravo mlekarno, da bi Siggijev uspeh ponovili tudi v Evropi, so ustrezno tehnologijo in znanje našli prav v Sloveniji, v Ljubljanskih mlekarnah. Proizvajajo ga za kar osem evropskih trgov.