Kako je urejen trg iger na srečo v Sloveniji ?

Čas branja: 2 min
15.05.2019  11:55  Dopolnjeno: 15.05.2019 12:00
Igre na srečo sodijo med najbolj priljubljene igre v Sloveniji. Upamo si trditi, da ste tudi sami vsaj enkrat sodelovali, morebiti s spontanim nakupom nagradne srečke ali sodelovanjem v izredno priljubljenih loterijskih igrah.
Kako je urejen trg iger na srečo v Sloveniji ?

Obveščaj me o novih člankih:  

Prirejanje iger na srečo je v Sloveniji dejavnost posebnega družbenega pomena. Z njo se porabnikom ne zagotavlja le varna in uravnotežena ponudba iger na srečo, temveč je tudi edinstven vir sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije. Kako pa je urejen trg iger na srečo v Sloveniji?

Na brezplačnem dogodku, ki ga na Poslovni akademiji Finance organiziramo v sodelovanju s Športno loterijo v četrtek, 23. maja 2019, med 9. in 12. uro v dvorani hotela Lev v Ljubljani, bomo govorili o konkurenci na trgu, celoviti ponudbi slovenskih koncesionarjev na področju spletnega prirejanja iger na srečo ter izzivih, povezanih z urejenostjo in varnostjo slovenskega trga iger na srečo in športnih stav.

Med našimi predavatelji in sogovorniki, poznavalci in strokovnjaki s področja prirejanja iger na srečo bosta tudi dr. Edvard Kolar, predsednik uprave Športe loterije, in Tomo Šeme, član uprave. Na vprašanje »Kako pospešiti onemogočanje nelegalnih aktivnosti v kompleksnem digitalnem svetu?« nam bo odgovorila redna profesorica s pravne fakultete prof. dr. Katarina Zajc. Kako se ubraniti pred kibernetskimi grožnjami, ki prežijo na področju spletnega igralništva, nam bo pojasnil mag. Matevž Mesojednik, specialist za informacijsko varnost v podjetju SIQ Ljubljana.

Vse to in še več vam bodo zaupali odlični predavatelji in sogovorci na okroglih mizah. Klemen Wolf Završnik, specialist za stave iz podjetja BetMoneyMaker, ki bo tudi naš sogovornik na dogodku, je za nas predhodno pojasnil, kako na trgu iger na srečo dosegati optimalne učinke glede na veljavno pravno ureditev.

»Na področje lahko gledam iz dveh zornih kotov. Najprej kot stavni svetovalec, kar je moj poklic, in potem kot stavničar. Delujemo v okolju, kjer se mi zdi, da pravna ureditev otežuje delo tako stavničarjem kot tudi edinemu uradnemu ponudniku športnih stav pri nas – Športni loteriji in konec koncev tudi meni kot stavnemu svetovalcu. Kolikor je meni znano, pravna ureditev Športni loteriji otežuje konkurenčnost s tujimi stavnimi hišami. Konkreten primer: davek na vplačila stav, ki krepko zniža dobitke. Po drugi strani pa blokada tujih stavnic, ki naj bi ščitila Športno loterijo, ni učinkovita, ker stavničarji lahko dostopajo do večine tujih stavnic prek spleta, čeprav zakonsko niso dovoljene. Kako dosegati optimalne učinke v tem specifičnem okolju iger na srečo? Ali se prilagodiš trgu ali pa igraš mimo zakonov in tvegaš raznorazne nevšečnosti.«