Oglasno sporočilo

Z urejenimi financami osvojita zakon

Čas branja: 1 min
11.06.2019  11:58  Dopolnjeno: 11.06.2019 12:02
Z urejenimi financami osvojita zakon

Vsak par se odloči za svoj način upravljanja z denarjem. A ne glede na to, kdaj se odločita za pogovor o financah ter kakšen je vajin končni dogovor, je pomembno, da svojega finančnega stanja ne skrivata drug pred drugim in sta povsem iskrena.

Kako začeti pogovor o financah?

Najbolje je, da o resnih finančnih temah ne govorita »spotoma«. Določita si dan in uro in se dogovorita, da se bosta pogovorila o denarju. Tako bosta oba pripravljena na pogovor.

Resen in iskren pogovor o denarju je zelo pomemben, zato k pogovoru pristopita mirno.

O čem se pogovoriti?

V redko katerem zakonu partnerja zaslužita popolnoma enako, zato je pomembno, da se dogovorita, kakšen del stroškov bo nosil vsak od vaju. Izredno pomemben del življenja je tudi dolg. Po poroki je vsak dolg deljen, zato bodita popolnoma iskrena o kakršnem koli dolgu, ki ga morebiti imata.

Niso vsi zakoni enaki

V nekaterih zvezah si partnerja delita vse stroške na polovico, drugi pari se odločijo za popolnoma ločene finance, spet tretji si delijo vse. S partnerjem morata ugotoviti, kaj se vama zdi najbolj sprejemljivo. Ne pozabita, ni pomembno, kako so dogovorjeni ostali, pomembno je, da se oba strinjata s finančnim načrtom.