Oglasno sporočilo

Avstrija odpira nove perspektive za vaše podjetje

Čas branja: 1 min
26.08.2019  10:22  Dopolnjeno: 26.08.2019 10:33
Želite začeti poslovati v Avstriji ali pa tam okrepiti svoje poslovanje?
Avstrija odpira nove perspektive za vaše podjetje

Avstrija odpira nove perspektive za vaše podjetje

Kdor najprej pomisli na cesarico Sisi, torto Sacher ali dunajski operni ples v povezavi z Avstrijo, ne zgreši, vendar ta posameznik spregleda en pomemben dejavnik: Avstrija je pravzaprav izjemno inovativna in donosna poslovna lokacija.

Kot „močan inovator“ je Avstrija na drugem mestu v Evropi po naložbah v raziskave, s 3,19 odstotnim deležem namenjene za raziskave v BDP. Po zadnjih napovedih se bodo izdatki za raziskave vseh podjetij s sedežem v Avstriji povečali na 6,27 milijarde EUR, kar je 5,3 odstotka več kot leta 2018.

Ker raziskave potekajo na mnogih mestih, so mala in srednje velika podjetja ter velika podjetja enako podprta. Zahvaljujoč velikodušnemu davčnemu kreditu za raziskave lahko podjetja, ki izvajajo raziskave, uveljavljajo davčno olajšavo za 14 odstotkov izdatkov za raziskave in razvoj. Davčni dobropis za raziskave vključuje učinkovito dopolnilo k neposrednemu financiranju raziskav.

Najboljši partner, na katerega se lahko obrnete pri vseh vprašanjih v zvezi s poslovno lokacijo

Želite začeti poslovati v Avstriji ali pa tam okrepiti svoje poslovanje? Agencija ABA – Invest in Austria vam lahko pomaga s svojim naborom brezplačnih storitev, kar vključuje ustrezno svetovanje pri izbiri najbolj primerne lokacije, pomoč pri birokraciji in organih za financiranje, pomoč na področju davčnih in delovnih vprašanj ali pri prepoznavanju kontaktnih partnerjev. Poleg tega vam lahko ABA pomaga tudi s svojo široko mrežo strokovnjakov in partnerjev, s katerimi sodeluje.